04/07/2017 16:32

Λεμεσός: Τον σταμάτησε Αστυνομικός λόγω ταχύτητας- Mε ελιγμούς γύρισε το αυτοκίνητο προς το μέρος του για να τον χτυπήσει

Η αστυνομία θα συνεχίσει να εκτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντα της, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα σοβαρά και θανατηφόρα δυστυχήματα και οι όποιες ακραίες συμπεριφορές οδηγών είναι καταδικαστέες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, με αφορμή νέο χθεσινό περιστατικό, κατά το οποίο 25χρονος οδηγός επιχείρησε να παρασύρει μέλος της αστυνομίας που διενεργούσε τροχονομικό έλεγχο, στη Λεμεσό.

Ο 25χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης του, σε σχέση με υπόθεση που αφορά αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, αμελή και επικίνδυνη οδήγηση, κατοχή και μεταφορά επιθετικού οργάνου και οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος.

Συγκεκριμένα, ενώ μέλος της τροχαίας Λεμεσού διενεργούσε χθες το πρωί έλεγχο στην οδό Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, εντόπισε όχημα να κινείται με ταχύτητα 79 αντί 50 χιλιόμετρα την ώρα. Όταν έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, αυτός φέρεται να οδήγησε το όχημα με απότομους ελιγμούς προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος έτρεξε να απομακρυνθεί για να γλυτώσει.

Ο οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ ο αστυνομικός καθώς και μοτοσικλετιστής της τροχαίας καταδίωξαν το όχημα, το οποίο ανακόπηκε λίγο αργότερα. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα οδηγείτο από 25χρονο, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης και καταλληλότητας. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στο όχημα ένα μεταλλικό πτυσσόμενο ρόπαλο, το οποίο κατασχέθηκε ως τεκμήριο.

Ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε πως η τροχαία Λεμεσού έχει ενισχυθεί με προσωπικό από άλλα τμήματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων δυστυχημάτων και κάλεσε όλους να αντιληφθούν πως οι αστυνομικοί “βρίσκονται στους δρόμους για το καλό της ασφάλειας των πολιτών”.

Τα μέλη της αστυνομίας που βρίσκονται στους δρόμους για τροχονομικούς ελέγχους, συνέχισε, έχουν οδηγίες να μεριμνούν πρωτίστως για την ατομική τους ασφάλεια, αλλά την ίδια ώρα επεσήμανε πως επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε όσους παρανομούν και θέτουν με τις ενέργειες τους σε κίνδυνο την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.

“Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και το κοινό καλείται να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των μελών της αστυνομίας”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic