28/06/2017 17:33

Το Υπ.Υγείας φιλοξενεί την εναρκτήρια συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής της Βαλέτας

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας δρος Γιώργου Παμπορίδη, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου φιλοξενεί αύριο στην Λευκωσία, την εναρκτήρια συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής της Βαλέτας, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες οκτώ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Μάλτας.

Τα οκτώ κράτη μέλη υπέγραψαν τον περασμένο Μάιο τη Διακήρυξη της Βαλέτας, η οποία προνοεί τη συνεργασία των, με πλήρη εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και διαφάνεια, για καλύτερη πρόσβαση των ασθενών στα καινοτόμα φάρμακα.

Υπογράφοντας τη Διακήρυξη της Βαλέτας, ο Υπουργός Υγείας, μαζί με τους ομολόγους του, εξέφρασε την πολιτική βούληση για συγκρότηση τεχνικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει πιθανούς τρόπους εθελοντικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριστικά, της ανταλλαγής πληροφοριών που αφορούν στις τιμές των καινοτόμων φαρμάκων, του εντοπισμού βέλτιστων πρακτικών με απώτερο στόχο την κοινή διαπραγμάτευση τιμών και της προμήθειας των καινοτόμων φαρμάκων.

Οπως αναφέρεται, η προοπτική και ο στόχος αυτής της συντονισμένης προσπάθειας των οκτώ χωρών είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας των μεμονωμένων κρατών μελών με τη φαρμακοβιομηχανία και της τάσης που αναπτύσσεται να εισέρχονται στη φαρμακευτική αγορά συνεχώς περισσότερα ακριβά καινοτόμα φάρμακα, τα οποία όμως έχουν δυσβάστακτο κόστος στα συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης των χωρών, με αποτέλεσμα την ελλιπή προσβασιμότητα των ασθενών σε αυτά.

Στην ολοήμερη συνάντηση, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Hilton, Λευκωσία, αύριο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ., θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας.

Tags:
Cheap Website Traffic