28/06/2017 16:35

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου κοντά στους ασθενείς με Σκληρόδερμα

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου εστιάζει την προσοχή του, τόσο στην καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας του Σκληδέρματος αλλά και των ασθενών προωθώντας και προστατεύοντας τα δικαιώματα τους, συμβάλλοντας έμπρακτα στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ασθενείς με Σκληρόδερμα.

Σε ανακοίνωσή του για την 29η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για το Σκληρόδερμα, υπάρχει όμως ελπίδα για την επόμενη μέρα, με την ανάπτυξη καλύτερης φαρμακευτικής αγωγής και βελτίωση της θεραπευτικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του Σκληροδέρματος».

Προσθέτει ότι «η πάθηση εμφανίζεται, συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 25-50 ετών και επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες ενώ η πρώιμη διάγνωση σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές αγωγές είναι απαραίτητη για την πρόληψη περιορίζοντας την εμφάνιση συμπτωμάτων του Σκληροδέρματος».

Οι εκδηλώσεις για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος διεξάγονται με σύνθημα «Το Σκληρόδερμα δεν θα πάρει το χαμόγελό μου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: