21/06/2017 08:08

Ο Έιντε παραδίδει στον Μαυρογιάννη το προσχέδιο του κοινού εγγράφου

Σήμερα το πρωί, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, παραδίδει στον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη το πρώτο προσχέδιο του κοινού εγγράφου που έχει ετοιμάσει.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Μαυρογιάννης θα έχει συνάντηση με τον κ. Έιντε στις 10:00 και μετά τις 11:00 θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους οποίους θα ενημερώσει προφορικά για το προσχέδιο του κοινού εγγράφου.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναμένεται να συναντήσει και θα ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη. Οι συναντήσεις θα είναι ξεχωριστές. Η σειρά των συναντήσεων, όπως και η ακριβής ώρα που θα γίνουν, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο κ. Μαυρογιάννης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο την Πέμπτη και την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναμένεται,ότι θα ενημερωθεί για το προσχέδιο του κοινού εγγράφου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για τον ίδιο προορισμό και θα έχει μαζί του το προσχέδιο.

 

Πηγή: i-eidisi / ΚΥΠΕ

Tags: