15/06/2017 18:57

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας παρουσίασαν την βιβλιοθήκη του μέλλοντος

Τη βιβλιοθήκη που οραματίζονται και θέλουν να δημιουργηθεί στην Αγία Νάπα, παρουσίασαν σήμερα στο Δήμαρχο τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι στο Δημοτικό Μέγαρο «τα παιδιά παρουσίασαν μελέτη – έρευνα που διεξήγαγαν αναφορικά με τις βιβλιοθήκες του κόσμου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Βιβλιοθήκη, βιβλία» σημειώνοντας πως η βιβλιοθήκη του μέλλοντος είναι απαραίτητο οικοδόμημα για τον Δήμο».

Οι μαθητές του δευτέρου τμήματος ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «η βιβλιοθήκη που θέλουμε να κτιστεί στο Δήμο μας δεν επιθυμούμε να είναι με σκονισμένες αποθήκες και αναρίθμητα ράφια, μια βιβλιοθήκη όπου ο κόσμος θα δανείζεται μόνο βιβλία. Στη βιβλιοθήκη του μέλλοντος θέλουμε ο κόσμος να πηγαίνει για να ξεκουράζεται, να ψυχαγωγείται, να ακούει μουσική και να διαβάζει e – books».

Ανέφεραν ακόμα ότι θέλουν «τη βιβλιοθήκη που ονειρεύονται να είναι κοντά στο σχολείο τους, να έχει θέα τη θάλασσα, να μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν μόλις τελειώσουν τα μαθήματα και οι άνθρωποι να μπορούν να πηγαίνουν για να ξεχνούν το άγχος και τα προβλήματα τους, να περνούν καλά και να διασκεδάζουν».

Επίσης τα παιδιά «ονειρεύονται τη βιβλιοθήκη του μέλλοντος να είναι τετράγωνη σαν κάστρο για να κερδίζει την προσοχή του περαστικού, η είσοδος του να είναι γυάλινη και τα σκαλοπάτια να είναι πέτρινα βιβλία, στο προαύλιο να υπάρχουν πέτρινα βιβλία και ένα μικρό συντριβάνι, ενώ η αυλή να είναι κυκλική εμπλουτισμένη με διάφορα είδη φυτών. Επίσης τα παιδιά θέλουν η βιβλιοθήκη να λειτουργεί μέχρι τις πρωινές ώρες ώστε να μπορούν να την επισκέπτονται και οι «άγρυπνοι φίλοι» της ενώ επιθυμούν σε κάθε αίθουσα να υπάρχουν υπάλληλοι, εθελοντές και με αμοιβή, που να βοηθούν τον κόσμο».

Από την πλευρά τους τα παιδιά της Ε2 τάξης του σχολείου ανέφεραν ότι θα ήθελαν η δική τους βιβλιοθήκη του μέλλοντος «να περιλαμβάνει πολλές αίθουσες – μαγικά κουτιά που να περιέχουν σταθμούς με διάφορες δραστηριότητες και να είναι εξοπλισμένα με πολυμέσα, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια και συσκευές ακρόασης μουσικής. Ακόμα επιθυμούν όπως οι τοίχοι να είναι διακοσμημένοι με βιβλία, τα βιβλία να είναι τοποθετημένα σε ράφια με όμορφα και παράξενα σχήματα και να είναι ταξινομημένα και περασμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους».

Τα παιδιά επιθυμούν ακόμα «όπως στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης να υπάρχουν χώροι για γκράφιτι, ζωγραφική και καθίσματα με τραπεζάκια ενώ η μετάβαση από τον εσωτερικό στον εξωτερικό χώρο για τα παιδιά να γίνεται με τσουλήθρα πάνω σε χώρο με μπάλες. Οι μαθητές θέλουν επίσης όπως η βιβλιοθήκη να στεγαστεί στο «Μουσείο Θάλασσα» για να βοηθήσει» όπως ανέφεραν «στην ολόπλευρη ανάπτυξη και ψυχαγωγία των δημοτών και ταυτόχρονα να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν της Αγίας Νάπας».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας άκουσε τις απόψεις και τις ιδέες των μαθητών χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσες τις εισηγήσεις τους» και «διαβεβαίωσε ότι θα τις θέσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν υπόψη, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει μεταστεγαστεί στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic