15/06/2017 19:50

Συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης – Αρχηγού Αστυνομίας για τις μεθόδους και τα μέσα που έχει η Δύναμη σε υποθέσεις εμπορίας προσώπων

Συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου με αντικείμενο συζήτησης την χρησιμοποίηση συνεργατών σε υποθέσεις εμπορίας προσώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μετά και από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρθηκε ότι συμφωνήθηκε να υποβληθούν εκ νέου εισηγήσεις, έτσι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες νομικές ρυθμίσεις για να μπορέσει η Αστυνομία να καταπολεμήσει τα αδικήματα που άπτονται της εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης προσώπων, αλλά γενικότερα του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τις μεθόδους και τα μέσα που χρησιμοποιούν άλλες χώρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Αστυνομία διερευνά τις συγκεκριμένες υποθέσεις στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας και ενεργεί πάντοτε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έλαβε επί του θέματος από τη Νομική Υπηρεσία, γνωρίζοντας ότι τα νομικά όπλα που διαθέτει προς τον σκοπό πάταξης του συγκεκριμένου εγκλήματος είναι πενιχρά.

Κατ’ επέκταση, αναφέρεται, μη έχοντας άλλη επιλογή και σταθμίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για καταπολέμηση του φαινομένου αυτού, προβαίνει στη συγκεκριμένη πρακτική.

Η Αστυνομία, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντοπίζοντας τις αδυναμίες που προκύπτουν τόσο στον τομέα της πάταξης της εμπορίας προσώπων όσο και γενικότερα του οργανωμένου εγκλήματος, έχει ζητήσει επανειλημμένα όπως της δοθούν τα νομικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί οργανισμοί άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Συγκεκριμένα, στο νομικό τους οπλοστάσιο επιτρέπεται μεταξύ άλλων, η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υπόπτων και η εφαρμογή ειδικών μεθόδων διερεύνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic