15/06/2017 20:40

Αποκαλυπτικό: Αναστάτωση στην Αστυνομία Λεμεσού – Συνέλαβαν φορείς του AIDS και δεν ενημερώθηκαν

Αναστάτωση για μερικά μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό και για άλλα πανικός, σε σχέση με δύο συλληφθέντες οι οποίοι ομολόγησαν, μετά από περιστατικό λιποθυμιάς, ότι είναι φορείς του AIDS. 

Πρόκειται για δύο πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν, το ένα πριν από μια βδομάδα και το δεύτερο πριν από τέσσερις ημέρες, καθώς θεωρούνται ύποπτοι σε υπόθεση πλαστογραφίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ.

Αποκαλυπτική λιποθυμία στο Δικαστήριο 

Οι δύο νεαροί, μεταφέρθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, προκειμένου να ανανεωθεί το διάταγμα προσωποκράτησης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του i-eidisi, η διαδικασία άρχισε στις 10:00 το πρωί και διακόπηκε στις 11:00, όταν ο ένας από τους δύο υπόπτους λιποθύμησε.

Η αποκάλυψη

Μετά το περιστατικό λιποθυμίας, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί  ο ασθενής φαίνεται να αποκάλυψε ότι οι δύο νεαροί είναι φορείς του Aids.

Πανικός ανάμεσα στα μέλη της Αστυνομίας

Ουδείς φαίνεται να είχε ενημερώσει τους Αστυνομικούς, οι οποίοι αναπόφευκτα εκ του επαγγέλματός τους, ήρθαν σε επαφή με τους κρατούμενους, ενώ στα κελιά όπου κρατούντο οι δύο νεαροί, υπήρχαν και άλλοι κρατούμενοι.

Μετά το νοσοκομείο, πίσω στο Δικαστήριο  

Ο κρατούμενος ο οποίος λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στις 15:00 πίσω στο Δικαστήριο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία. Αυτή έληξε μισή ώρα αργότερα, με το Δικαστήριο να ανανεώνει την προσωποκράτηση των δύο για ακόμη έξι μέρες.

Μεταφέρθηκαν στην Πάφο εν αναμονή εξετάσεων 

Οι δύο νεαροί, μετά τα όσα ισχυρίστηκαν, μεταφέρθηκαν σε ειδικά κρατητήρια στην Πάφο, μέχρι οι ιατρικές εξετάσεις να καταδείξουν το αληθές ή μη των όσων ισχυρίζονται.

Πως μεταδίδεται ο HIV, ο ιός του Aids;

Σύμφωνα με την ανοικτή εγκυκλοπαίδεια wikipedia, o HIV μεταδίδεται μέσω τριών κυρίων οδών:

  • τη σεξουαλική επαφή (π.χ. χωρίς προφύλαξη).
  • την έκθεση σε μολυσμένα σωματικά υγρά, ιστούς, σύριγγες και μετάγγιση
  • από τη μητέρα στο παιδί (γνωστή ως κάθετη μετάδοση) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και του θηλασμού. Είναι δυνατή επίσης η μόλυνση με περισσότερα του ενός στελέχη του HIV, κάτι που είναι γνωστό ως HIV υπερλοίμωξη.

 

Tags:
Cheap Website Traffic