07/06/2017 12:12

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν

Μια διπλή τρομοκρατική επίθεση, η πρώτη από το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράν συγκλονίζει από το πρωί της Τετάρτης την Τεχεράνη στη σκιά των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και τον διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ με την κατηγορία των στενών σχέσεων με την Τεχεράν.

Οι ομάδες τρομοκρατών, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, χτύπησαν σε δύο σημεία σχεδόν ταυτόχρονα. Η πρώτη επίθεση έγινε στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Ο αριθμός των θυμάτων έως αυτή την ώρα παραμένει συγκεχυμένος καθώς ειδικά στο κοινοβούλιο πυροβολισμοί ακούγονταν για αρκετή ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν ακόμα και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tansim επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κοινοβούλιο ενώ υπάρχει και πληροφορία ότι υπάρχουν τέσσερις όμηροι.

Βομβιστές αυτοκτονίας στο μαυσωλείο

Στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί οι δράστες, όπως φαίνεται, ήταν τέσσερις. Ο ένας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δεύτερος – μια γυναίκα – αυτοκτόνησε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τα πυρά των δραστών έπεσε νεκρός και ένας κηπουρός.

Tags: