01/06/2017 13:12

Βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστή «βομβιστή αυτοκτονίας» προκαλεί αντιδράσεις και σαρώνει στη Μέση Ανατολή

Θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων και ένας «βομβιστής αυτοκτονίας» είναι οι πρωταγωνιστές σε σποτ εταιρείας τηλεπικοινωνιών από τη Μέση Ανατολή, το οποίο έχουν ήδη δει στο διαδίκτυο περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες.

Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, πρόκειται για τραγούδι και βίντεο στο οποίο τα θύματα τρομοκρατίας έρχονται αντιμέτωπα με καμικάζι αυτοκτονίας και καλούν την εκκλησία να «βομβαρδίσει τη βία με έλεος». Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με κάποιους να επαινούν την απόπειρά του να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό και άλλους να επικρίνουν τη χρήση θυμάτων επιθέσεων και την απλουστευμένη παρουσίαση των τρομοκρατών.

Το τριών λεπτών βίντεο, εταιρείας με έδρα το Κουβέιτ, έγινε viral την ώρα που κάποιοι ζητούν να αποσυρθεί και άλλοι να αναδεικνύουν την αποστροφή «θα αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις μίσους με τραγούδια αγάπης, από τώρα έως τη ευτυχία».

Το βίντεο αρχίζει με την εικόνα ενός άνδρα να ετοιμάζει το γεμάτο εκρηκτικά γιλέκο του την ώρα που ένας άνδρας και μια γυναίκα ετοιμάζονται για τον γάμο τους, ένας παππούς παίζει με το εγγόνι του και παιδιά βρίσκονται μέσα στην τάξη τους. Στην αρχή ακούγεται η φωνή ενός παιδιού να λέει «Θα μιλήσω στον Θεό για όλα, πως γέμισες τα νεκροταφεία με τα παιδιά μας και άδειασες τα σχολεία μας».

Καθώς ο «καμικάζι» κατευθύνεται προς τον προορισμό του, βρίσκεται αντιμέτωπος με θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων. Ανάμεσά τους κι ένα παιδί που υποδύεται τον Ομράν Ντακίς, το αγόρι που το Χαλέπι που φωτογραφήθηκε ματωμένο και σκονισμένο με το βλέμμα στο κενό ύστερα από βομβαρδισμό.

Στο βίντεο εμφανίζεται και μια νύφη που επέζησε από τον βομβαρδισμό της αίθουσας στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου γινόταν ο γάμος της, ένας άνδρας που έχασε τον γιο του σε χτύπημα στη Βαγδάτη και ένας άλλος άνδρας που επιβίωσε από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί στο Κουβέιτ. Στη συνέχεια τραγουδά και ο Hussein al-Jasmi, ποπ σταρ από τα Εμιράτα.

«Αντιμετώπισε τον εχθρό σου με ειρήνη, όχι με πόλεμο, να λατρεύεις τον Θεό σου με αγάπη, όχι με τρόμο, ας βομβαρδίσουμε τη βία με έλεος» είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού.

[ot-video][/ot-video]

Πηγή: newsbeast.gr

Tags:
Cheap Website Traffic