25/05/2017 21:29

Προληπτικά μέτρα σε νοσοκομεία και τρένα στη Βρετανία

Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο μίας νέας τρομοκρατικής επίθεσης ενόψει του τριημέρου που έρχεται, καθώς η Δευτέρα είναι αργία στη Βρετανία, έχουν κληθεί να έχουν το προσωπικό τους τα 27 μεγάλα νοσοκομειακά κέντρα τραύματος της Αγγλίας.

Η σύσταση από τη διεύθυνση Αγγλίας του εθνικού συστήματος υγείας NHS αποτελεί προσπάθεια ενίσχυσης της ετοιμότητας λόγω του ύψιστου επιπέδου του συναγερμού ασφαλείας μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της Δευτέρας και δεν συνιστά προειδοποίηση στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών ασφαλείας. «Πρόκειται για προληπτικό μέτρο», ανέφερε εκπρόσωπος του NHS Αγγλίας.

Την ίδια ώρα η Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών ανακοίνωσε ότι από σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ένοπλοι αστυνομικοί θα επιβιβάζονται σε δρομολόγια τρένων σε διάφορες περιοχές.

Ένοπλοι αστυνομικοί επιβιβάζονται κατά καιρούς σε συρμούς του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης στρατιωτών στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Τσέλσι και Άρσεναλ το Σάββατο, αν και η αστυνομική παρουσία θα είναι ισχυρότατη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: