25/05/2017 21:19

Ο βομβιστής του Μάντσεστερ είχε περάσει από Κωνσταντινούπολη

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους στο Μάντσεστερ πέρασε από την Κωνσταντινούπολη ενώ κατευθυνόταν στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει καταγραφεί στα αρχεία των τουρκικών αρχών ότι εισήλθε στη Συρία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς Τούρκοι αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι επισήμαναν ότι η Τουρκία δεν είχε λάβει προειδοποιήσεις από ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το βομβιστή, τον Σαλμάν Αμπέντι, επομένως του επετράπη να ταξιδέψει προς την Ευρώπη.

Περιγράφοντας τις κινήσεις του Αμπέντι πριν από την επίθεση, αξιωματούχος ανέφερε: “Έχουν καταγραφεί αεροπορικές μετακινήσεις πριν από την άφιξή του στην Ευρώπη. Ταξιδεύει πρώτα στην Ευρώπη, κατόπιν σε μια τρίτη χώρα, έπειτα προς την Κωνσταντινούπολη και πίσω πάλι στην Ευρώπη”.

Ο ίδιος είπε ότι η “τρίτη χώρα” δεν ήταν η Συρία. “Δεν πέρασε καθόλου χρόνο στην Τουρκία (και) δεν καταγράφηκε η είσοδός του ή η έξοδός του από τη Συρία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους πληροφορίες στα αρχεία” τόνισε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: