25/05/2017 21:20

Έρευνα διέταξε ο Τραμπ για τις διαρροές για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι θέλει να προσάγει στη δικαιοσύνη όλους όσοι διέρρευσαν πληροφορίες που αφορούσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας την “ειδική σχέση” της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο.

“Ζητώ από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν μια πλήρη έρευνα” για τις διαρροές στον Τύπο και, αν κριθεί απαραίτητο “οι υπαίτιοι θα διωχθούν” εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη νομοθεσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στην οργή της Βρετανίας για τις “ευαίσθητες” πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Αμερικανούς ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η έρευνα των βρετανικών αρχών.

“Δεν υπάρχει άλλη σχέση που να εκτιμούμε περισσότερο από την “ειδική σχέση” μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας”, πρόσθεσε.

Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε την Τετάρτη φωτογραφίες της βρετανικής αστυνομίας που δείχνουν τμήματα της βόμβας που εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ. Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δηλώσει ότι, με την ευκαιρία της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, “θα πει ξεκάθαρα στον πρόεδρο Τραμπ ότι οι πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ τους οι υπηρεσίες (των δύο χωρών) θα πρέπει να παραμένουν απόρρητες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: