12/05/2017 15:40

Σε 30% αύξηση του τουρισμού στα κατεχόμενα αναφέρθηκε ο “υπουργός τουρισμού”

Για αύξηση του τουρισμού κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έκανε λόγο ο “υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος”, Φικρί Ατάογλου, λέγοντας ότι λόγω του αριθμού των τουριστών που μπορούν να επισκέπτονται το νησί από τη μια άκρη στην άλλη, κάθε μέρα χρειάζονται 30 λεωφορεία (στις κατεχόμενες περιοχές).

Σύμφωνα με τη Χαλκίν Σεσί, ο κ. Ατάογλου έκανε δηλώσεις χθες στο ραδιόφωνο του “Μπαϊράκ” για το θέμα του τουρισμού αλλά και τις αυξημένες τιμές εισιτηρίων από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου προς την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Όπως είπε, η αύξηση στις τιμές προκλήθηκε λόγω του ότι δύο αεροπορικές εταιρείες έμειναν εκτός και για την επιπλέον δρομολόγηση πτήσεων έχουν αρχίσει διαβουλεύσεις με τις Τουρκικές Αερογραμμές και την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Πήγασος. Επαφές, πρόσθεσε, έχει κάνει και με τον σύνδεσμο τουριστικών πρακτόρων στα κατεχόμενα. Να σημειωθεί ότι το θέμα απασχολεί έντονα μέσω και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους Τ/κ.

Ο “υπουργός τουρισμού” ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια εκστρατείας προώθησης του ψευδοκράτους στο Λονδίνο διαπίστωσαν πως πολλοί Τ/κ έχουν αποκοπεί από την Κύπρο και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις επανασύνδεσής τους με τον τόπο των οικογενειών τους. Εκδηλώσεις παρουσίασης και προώθησης του ψευδοκράτους, πρόσθεσε, έχουν γίνει σε 10 Νομούς της Τουρκίας και διάφορες τρίτες χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: