11/05/2017 07:33

Απογευματινή συνάντηση θα έχουν οι Αναστασιάδης – Ακιντζί

Συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό θα έχουν σήμερα στις 18:30 οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Ενωρίτερα, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε.

Σε δήλωσή του κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες στις 2 του Μάη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει ότι υπάρχει πλέον ένας συμφωνημένος ορισμός σε ό,τι αφορά τον καθορισμό του τόπου νόμιμης διαμονής (legal domicile) και την ενάσκηση των τεσσάρων ελευθεριών από τους πολίτες μιας μελλοντικής ομόσπονδης Δημοκρατίας στο νησί, ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που είναι συνυφασμένες με αυτά που έχουν συμφωνηθεί όπου υπάρχουν διαφορές και πρέπει να εξευρεθεί τρόπος συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αναφέρει πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, στα οποία ακόμα υπάρχουν διαφορές, όπως σημείωσε.

Εξάλλου, χθες, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του Τ/κ ηγέτη και του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτεν Βέρβεϊ, για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ad hoc Επιτροπής για την εξοικείωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: