26/04/2017 14:37

Νέα συνάντηση διαπραγματευτών αύριο

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η χθεσινή συνάντηση των διαπραγματευτών, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ήταν “καλή και παραγωγική”.

Οι συναντήσεις Μαυρογιάννη-Ναμί πραγματοποιούνται ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη.

Στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να παρευρεθεί και ο κ. `Ειντε, ο οποίος αύριο θα έχει συνάντηση με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά την τελευταία συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 20 Απριλίου, είπε ότι έθεσε το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας ότι “δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι παραμένουν διαφορές, και ότι ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες, οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.

“Το κλίμα ήταν καλό. Βεβαίως δεν αρκεί μόνο το κλίμα, η ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα”, τόνισε, προσθέτοντας ότι “παραμένουν διαφορές”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: