24/04/2017 22:45

Λιλλήκας: Σεβαστή η απόφαση των τριών κομμάτων, θα έπρεπε όμως να δοθεί ο λόγος στους πολίτες

Απόλυτα σεβαστή είναι η απόφαση των τριών κομμάτων για στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ωστόσο πως θέση του κόμματος του είναι πως αφού υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις αντί την όποια απόφαση να την λάβουν οι κομματικές ηγεσίες, θα έπρεπε να δοθεί ο λόγος στους πολίτες με το στήσιμο καλπών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση των 5 Προέδρων των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών προσήλθε στο διάλογο με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας, καταθέτοντας τρεις προτάσεις για να καταστεί ο διάλογος δημιουργικός και παραγωγικός.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, η Συμμαχία Πολιτών εισηγήθηκε, πρώτο να συζητηθεί και να συμφωνηθούν το πλαίσιο αρχών του προγράμματος διακυβέρνησης που να καλύπτει το Κυπριακό και τη νέα στρατηγική που θα στοχεύει στο να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία, την οικονομική και κοινωνική πολιτική, το ΓΕΣΥ, την περιβαλλοντική πολιτική κ.ά, δεύτερο να συζητηθούν στα κριτήρια με βάση τα οποία θα έπρεπε να επιλεγεί ο υποψήφιος και τρίτο να συμφωνηθεί η διαδικασία με την οποία θα κριθεί ο πλέον κατάλληλος και εκλέξιμος υποψήφιος.

«Θέση μας είναι ότι αφού υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τα κριτήρια, να απευθυνθούμε στους πολίτες. Αντί την όποια απόφαση να την λάβουν οι κομματικές ηγεσίες, να δοθεί ο λόγος στους πολίτες. Να στηθούν κάλπες για να εκφράσουν τη βούληση τους οι πολίτες. Μια διαδικασία καθόλα διαφανής και απόλυτα δημοκρατική» πρόσθεσε, αναφέροντας πως μόνο αυτή η διαδικασία θα αποδείκνυε ποιόν προκρίνει η κοινωνία ως τον ικανότερο να τερματίσει τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη που είναι το ζητούμενο.

«Το σημαντικό για μας δεν είναι απλά να περάσουμε ένα υποψήφιο μας στον δεύτερο γύρο, αλλά να κερδίσει» ανέφερε.

Ανέφερε επίσης ότι η Συμμαχία Πολιτών δήλωσε την ετοιμότητά της να συζητήσει και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχόμενα να πληρούσαν τα κριτήρια, όπως ήταν η εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων, δίνοντας τους την ευκαιρία να μπουν στη διαδικασία της κάλπης και διευρύνοντας τις επιλογές των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε λύπη καθώς, όπως ανέφερε οι προτάσεις του κόμματος του δεν έτυχαν της στήριξης των άλλων κομμάτων.

«Η απόφαση των τριών κομμάτων είναι απόλυτα σεβαστή από εμάς» πρόσθεσε.

«Τώρα το λόγο έχουν οι πολίτες που αποτελούν και το σώμα που το Φεβρουάριο θα επιλέξει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιστεύουμε στους πολίτες γι’ αυτό και θέλουμε να τους δώσουμε πραγματικό και ουσιαστικό λόγο και ρόλο στις αποφάσεις. Θέλουμε να κάνουμε πράξη τη συμμετοχική δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic