21/04/2017 10:01

Αποζημίωση σε 57χρονο Ιταλό για όγκο στον εγκέφαλο λόγω χρήσης κινητού για σκοπούς εργασίας

Σε μια απόφαση-σταθμό, δικαστήριο στην Ιταλία αποφάνθηκε ότι η εκτεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου από έναν 57χρονο για σκοπούς εργασίας, του προκάλεσε όγκο στον εγκέφαλο, ευτυχώς καλοήθη.

Η απόφαση, η οποία μπορεί να εφεσιβληθεί, εκδόθηκε στις 11 Απριλίου αλλά γνωστοποιήθηκε μόλις χθες από δικαστήριο στην βόρεια πόλη Ιρβέα της Ιταλίας. Ο ενάγων θα αποζημιωθεί από το κράτος με καταβολή σύνταξης ανικανότητας 500 ευρώ το μήνα.

Ο Ρομπέρτο Ρομέο κατέθεσε ότι τα καθήκοντα της εργασίας του περιελάμβαναν εκτεταμένη χρήση κινητού για πολλές ώρες την ημέρα. “Για 15 χρόνια μιλούσα στο κινητό πολλές ώρες, από το αυτοκίνητο, σε συναδέλφους για θέματα δουλειάς, ήταν μέσα στα καθήκοντά μου”, ανέφερε.

Οι δικηγόροι του Στέφανο Μπερτόνε και Ρενάτο Αμπρόσιο επεσήμαναν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο κόσμο δικαστήριο αναγνωρίζει τους κινδύνους για την υγεία και ειδικά τη διασύνδεση του κινητού με την δημιουργία όγκου στον εγκέφαλο.

Δήλωσαν ότι στόχος δεν είναι να δαιμονοποιηθεί η χρήση κινητών αλλά να γίνουν συστάσεις για σωστή χρήση του.

Ο ενάγων δήλωσε πως άρχισε να νοιώθει ότι το δεξί του αυτί ήταν μπλοκαρισμένο και όταν πήγε στον γιατρό, το 2010, διαγνώστηκε με όγκο. Ο όγκος ήταν καλοήθης όμως ο ενάγων έχασε την ακοή του καθώς οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν τον ακουστικό του νευρώνα. Ο 57χρονος απώλεσε το 23% των κινητικών του ικανοτήτων, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic