14/04/2017 11:32

Φωτιά ξέσπασε σε δυο δημοτικά σχολεία χθες το βράδυ

Πυρκαγιές σε δύο συνολικά δημοτικά σχολεία κλήθηκε να αντιμετωπίσει χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική υπηρεσία σε Λευκωσία και Λάρνακα. Πυρκαγιές που σύμφωνα με την Υπηρεσία τέθηκαν κακόβουλα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Υ,γύρω στις 15:40 το απόγευμα της Πέμπτης, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προκατασκευασμένο υποστατικό χρησιμοποιούμενο ως αίθουσα διδασκαλίας στην αυλή του ΄Γ Δημοτικού Λατσιών, στην οδό Πέτρου Ηλιάδη στα Λατσιά.

Από την πυρκαγιά η αίθουσα υπέστη εσωτερικές ζημίες και κάηκε μέρος του εξοπλισμού της.

«Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάστηκαν και η πυρκαγιά πιθανόν να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη από άγνωστα άτομα», αναφέρεται.

Λίγη ώρα αργότερα, συγκεκριμένα στις 16:35, συνεχίζει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Λειβαδιών στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στα Λειβάδια».

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1655.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χαρτική ύλη μέσα σε κάδο ανακύκλωσης χαρτιού και επηρεάστηκε μέρος του εξοπλισμού της αίθουσας και η βαφή.

«Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάστηκαν και η πυρκαγιά πιθανόν να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη από άγνωστα άτομα», αναφέρεται.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να κατασβήσει και πυρκαγιά σε κτηνοτροφικό κατάλυμα στο Αυγόρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στις 11:00 το πρωί χθες «λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κτηνοτροφικό υποστατικό (κονικλοτροφείο) στην περιοχή “Παναγία Αλάμπρονα” του χωριού Αυγόρου».

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου “Λοχία Αδάμου Αδάμου” και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοφάγου με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1140. «Το υποστατικό διαστάσεων 40×6 μέτρων με συνδυασμό μεταλλικής και ξύλινης κατασκευής έπαθε μερικές ζημιές», αναφέρεται.

«Καταστράφηκαν επίσης ηλεκτρικά εργαλεία και πέθανε αριθμός κουνελιών», προστίθεται.

“Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω απροσεξίας στην χρήση φλόγιστρου από ιδιοκτήτη”.

Tο τελευταίο εικοσιτετράωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία από νωρίς το πρωί χθες, μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Tags: