12/04/2017 15:10

Η ΚΙΣΑ καταδικάζει τα επεισόδια στη Βουλή και καλεί σε πολιτική απομόνωση του ΕΛΑΜ

«Με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο» καταδικάζει η ΚΙΣΑ τα επεισόδια που προκλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή εντός και εκτός της Βουλής των Αντιπροσώπων «από βουλευτές και άλλα μέλη του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ με τη συμμετοχή και άλλων εθνικιστικών και σοβινιστικών κύκλων».

Σε ανακοίνωση της η ΚΙΣΑ εκφράζει επίσης έντονη ανησυχία «για την ανοχή και την έμμεση και άμεση συμπόρευση μερίδας των πολιτικών δυνάμεων με τους ελαμίτες νεοναζί καθώς και για τη ρητορική μίσους που αναπτύσσεται στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Η ΚΙΣΑ αναφέρεται σε σειρά γεγονότων στα οποία είχαν, κατά την Κίνηση, εμπλοκή μέλη του ΕΛΑΜ και καλεί εκ νέου, όπως και μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τα πολιτικά κόμματα, έστω και την υστάτη, «να προχωρήσουν στη συνομολόγηση ενός κοινού κώδικα αντιμετώπισης και πολιτικής απομόνωσης των νεοναζιστών στην Βουλή και στην πολιτική ζωή του τόπου γενικότερα». Καλεί επίσης την Αστυνομία και το Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσουν στην άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στα μέσα ενημέρωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού αυτή εκφράζεται.

Tags: