12/04/2017 14:15

Αποζημιώσεις για δυσφήμιση καταβάλλει η Daily Mail στη Μελάνια Τράμπ

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail απολογήθηκε και κατέβαλε αποζημίωση στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ μετά από μήνυση της Μελάνια Τραμπ για δημοσίευμα που αναπαρήγαγε δυσφημιστικές καταγγελίες σε βάρος της.

Συγκεκριμένα το δισέλιδο δημοσίευμα της 20ής Αυγούστου 2016 με τίτλο «Πικάντικες φωτογραφίες και ανησυχητικά ερωτήματα για το παρελθόν της συζύγου του που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τον Τραμπ» αναφερόταν στο παρελθόν της Μελάνια Τραμπ ως μοντέλο, αφήνοντας υπόνοιες ότι «προσέφερε υπηρεσίες πέρα από το απλό μόντελινγκ».

Σε δήλωση που ανέγνωσε σε δικαστήριο του Λονδίνου το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος της εφημερίδας, γίνεται παραδεκτό ότι το δημοσίευμα περιείχε «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς».

Το επίμαχο δημοσίευμα υποστήριζε επίσης «ψευδώς», όπως ομολογεί η Mail και σε απολογητική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η μετέπειτα σύζυγός του Μελάνια είχαν συναντηθεί τρία χρόνια νωρίτερα από όσο έχουν δημοσίως πει. Η εφημερίδα είχε υποστηρίξει ότι η πρώτη συνάντηση του ζεύγους τρία χρόνια μετά είχε «σκηνοθετηθεί» για να χρησιμοποιηθεί ως «τέχνασμα» που θα προξενούσε ενδιαφέρον από το κοινό.

Η κοινά συμφωνημένη δήλωση πρόσθετε ότι οι κατηγορίες προσέβαλαν την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της ενάγουσας.

Η κα Τραμπ αποδέχθηκε την απολογία της εφημερίδας, ενώ το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το ποσό κυμαίνεται γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Tags: