10/04/2017 15:27

Ο Δήμος Στροβόλου απαγορεύει τις λαμπρατζιές

Ο Δήμος Στροβόλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα απαγορεύει τη συγκέντρωση ξύλων ή και άλλων αντικειμένων σε ανοικτούς ιδιωτικούς ή/και δημόσιους χώρους, με σκοπό το άναμμα «Λαμπρατζιών» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ο Δήμος Στροβόλου, ενόψει του εθίμου του ανάμματος της “Λαμπρατζιάς”» τις ημέρες του Πάσχα, υπενθυμίζει τους δημότες του ότι σύμφωνα με τον Νόμο 73(1)/2008, ο οποίος τροποποιεί τον Περί Δήμων Νόμο, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο να καίει μέσα στα δημοτικά όρια οποιαδήποτε αντικείμενα ή υλικά.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο ίδιος νόμος επισύρει χρηματική ποινή €860 ή ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες ή και τις δύο ποινές, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο βρεθεί ένοχο του αδικήματος αυτού.

Ο Δήμος παροτρύνει τους δημότες του όπως αποφεύγουν να καίνε οποιαδήποτε αντικείμενα εντός της περιοχής του και παράλληλα καλεί τους επαγγελματίες τους οποίους το είδος της δραστηριότητας τους προϋποθέτει τη χρήση ξυλείας, όπως κατασκευαστές καλουπιών, επιπλοποιούς κ.α., να προστατέψουν την περιουσία τους, αφού η εκτεθειμένη ξυλεία είναι εύκολη λεία για όσους ασχολούνται με το άναμμα της λαμπρατζιάς.

Τέλος, καλεί τους δημότες του όταν εντοπίζουν σημεία συλλογής ξυλείας και άλλων αντικειμένων για το άναμμα της λαπρατζιάς ή προσπάθειες για αποκοπή δέντρων να επικοινωνούν άμεσα με τα τηλέφωνα 99643044 και 99569722 και ο Δήμος σε συνεργασία με την Αστυνομία θα επιλαμβάνονται των θεμάτων που προκύπτουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic