09/04/2017 13:35

Οκταήμερη κράτηση σε 37χρονο για κατοχή κάνναβης 2μιση περίπου κιλών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 37χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης, παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή 2 κιλών και 250 γραμμαρίων κάνναβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 03.20 σήμερα τα ξημερώματα μέλη της ΥΚΑΝ, διενήργησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος, έρευνα σε διαμέρισμα 37χρονου στη Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε σε δωμάτιο του διαμερίσματος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτώριο κάνναβης με επαγγελματικό εξοπλισμό.

Στο φυτώριο φαίνεται να είχαν καλλιεργηθεί τέσσερα φυτά κάνναβης, τα οποία ήταν φρεσκοκομμένα και ο καρπός τους ήταν τοποθετημένος σε ειδικό δίκτυ για αποξήρανση, συνολικού βάρους 2,250 κιλών.
Ακόμα σε τέσσερις γλάστρες εντοπίστηκαν φυτεμένοι το κάτω μέρος των κορμών ενώ σε άλλα δοχεία υπήρχαν φύλλα και κλωνιά από τα φυτά κάνναβης.

Ο 37χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό κλιμάκιο της ΥΚΑΝ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: