30/03/2017 09:47

«Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση των απορριμμάτων στην Κύπρο & Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία»

Ημερίδα για Δημοσιογράφους και ΜΜΕ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life «Rethink (Reduce, Reuse, Recycle) Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση των απορριμμάτων στην Κύπρο» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τους Δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, σήμερα, Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 στις 09:00 π.μ., στην αίθουσα αρχείου του ΡΙΚ στη Λευκωσία. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι του χώρου της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις αρχές της Μείωσης, Επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης των απορριμμάτων, την υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο αλλά και τις εξελίξεις και τάσεις στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο Οδηγός Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του προγράμματος Rethink.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ Environment Policy and Governance, της Ε.Ε. και η διάρκειά του είναι 34 μήνες.

Το έργο υλοποιείται από ομάδα εταίρων με επικεφαλής το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και συμμετέχοντες το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Green Dot Κύπρου, τη Fost Plus Βελγίου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως υποστηρικτές η Επίτροπος Περιβάλλοντος και η Ένωση Δήμων.

 

Cheap Website Traffic