29/03/2017 12:02

H EY Κύπρου Χορηγός στο Capital Link Invest in Cyprus Forum στη Νέα Υόρκη

► Περισσότερα από 500 στελέχη συμμετείχαν στο Συνέδριο
► Κύριοι Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν η ΕΥ Κύπρου και η Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών
► Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκφώνησε Χαιρετισμό και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, Σταύρος Παντζαρής, την εισαγωγική ομιλία

Η EY Κύπρου συμμετείχε ως ο κύριος χορηγός στο πρώτο Συνέδριο Capital Link Invest in Cyprus Forum. Η Capital Link εγκαινίασε το ξεχωριστό αυτό επενδυτικό Συνέδριο για την Κύπρο, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών, του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου – ΗΠΑ.

Η προσέλκυση της προσοχής της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας σχετικά με την καθιέρωση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού σε ένα ευρύτερο επενδυτικό κοινό ήταν ο κύριος στόχος αυτού του εξαιρετικά σημαντικού συνεδρίου. Στο Συνέδριο ενημερώθηκαν μεγάλες αμερικανικές εταιρίες και ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Κύπρος όχι μόνο για επενδύσεις άλλα και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών εμπορικών συνεργασιών. Παρουσιάστηκαν θέματα που προβάλλουν το ρόλο της Κύπρου ως λειτουργικού ναυτιλιακού κόμβου, logistics, και ενέργειας και τονίστηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, καθώς και στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας και των μεταφορών, και του τουρισμού. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Οικονομίας καθώς και το Κυβερνητικό πρόγραμμα για την Οικονομία και τις επενδύσεις.

Το Συνέδριο συγκέντρωσε την ανώτατη βαθμίδα κυβερνητικών εκπροσώπων, στελεχών του ιδιωτικού τομέα και διεθνών εταιριών και επενδυτών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Deputy Assistant Secretary του US Department of State, τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού της Κύπρου, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων της Κύπρου, Διεθνείς εταιρείες και επενδυτές με ενεργή παρουσία στην Κύπρο, τους Πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών και του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, τους Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων Κυπριακών Τραπεζών και ανώτατα στελέχη Κυπριακών, Αμερικανικών και Διεθνών Εταιρειών με ενεργή παρουσία στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απηύθυνε χαιρετισμό κατά το επίσημο γεύμα του Συνεδρίου, ενώ ομιλίες παρέθεσαν επίσης οι Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, και Μάριος Δημητριάδης, Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων.

Η EΥ, ως κύριος χορηγός του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκε από τον Σταύρο Παντζαρή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥ Κύπρου, ο οποίος εκφώνησε την εισαγωγική ομιλία με θέμα: «Η Ανάδυση της Κύπρου ως Περιφερειακός Κόμβος Επιχειρηματικότητας». Ο κ. Παντζαρής ανέφερε τα εξής:
«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το success story που λέγεται Κύπρος και την αξιοθαύμαστη μεταστροφή της οικονομίας που κατάφερε η χώρα μας σε μόνο τρία χρόνια, υπερνικώντας όλα τα εμπόδια και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των Ευρωπαίων εταίρων μας. Σήμερα, η Κύπρος είναι, στην ουσία, μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες οικονομίες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για τις διεθνείς επιχειρήσεις, αλλά αυξήσαμε και την ανταγωνιστικότητά μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κύπρος αναδύεται ως περιφερειακός επιχειρηματικός κόμβος. Θα ήταν όμως πιο ακριβές αν λέγαμε, ότι στην ουσία γινόμαστε μάρτυρες μιας επανεμφάνισης και μιας δυναμικής επαναφοράς.”

Επιπλέον ο κ. Παντζαρής ήταν ο συντονιστής του πάνελ του Συνεδρίου στην ενότητα για την Ενέργεια, με θέμα: «Κύπρος ως Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο – Επιχειρηματικές & Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ενέργεια». Παράλληλα, ο Στέλιος Δημητρίου, Συνεταίρος και Επικεφαλής Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, συντόνισε τη συζήτηση στο πάνελ με θέμα Τραπεζικές & Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες. Στην εισαγωγή του, ο κ. Δημητρίου μίλησε για τον μετασχηματισμό και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα μετά την κρίση του 2013.

Στα πλαίσια του Capital Link Invest in Cyprus Forum, ο κ. Παντζαρής συμμετείχε επίσης σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς τιμήν της Κύπρου, o κ. Πόλυς Χατζηιωάννου, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Safe Bulkers, INC., που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο (NYSE: SB). Ο κ. Χατζηιωάννου μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενοι από τους τρεις Υπουργούς και άλλους επισήμους, χτύπησαν το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης, 21 Μαρτίου 2017. Για να τιμήσει την μέρα αυτή, το NYSE ανάρτησε την Κυπριακή σημαία στην Wall Street μαζί με την Αμερικανική και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια.

Tags:
Cheap Website Traffic