23/03/2017 14:49

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Εκπρόσωπός τους φέρεται να δήλωσε πως «μαχητής του ΙΚ είναι υπεύθυνος για την αιματηρή επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο» που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι. Ανέφερε επίσης πως ο δράστης ακολούθησε μια εντολή της οργάνωσης για επιθέσεις σε πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας σε χώρες της αμερικανικής συμμαχίας που βομβαρδίζει περιοχές σε Συρία και Ιράκ.

Στην σχετική δήλωσή τους οι τζιχαντιστές δεν αναφέρουν άμεση εμπλοκή με την επίθεση, για την οποία εξ’ αρχής είχε ειπωθεί πως είναι εμπνευσμένη από την ισλαμική τρομοκρατία. Το ΙΚ πολύ συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη για τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία δεν έχει οργανώσει ή πραγματοποιήσει απευθείας, αλλά συνδέονται με την ιδεολογία του. Από την πρώτη στιγμή, οι βρετανικές αρχές ερευνούν το συμβάν ως τρομοκρατικό αλλά δεν είχαν κατονομάσει καμία συγκεκριμένη οργάνωση.

Οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί μετά την επίθεση, στο Λονδίνο και το Μπέρμινγκχαμ, όπου ο δράστης ενοικίασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε στην επίθεση.

Πηγή: www.lifo.gr

Tags: