16/03/2017 09:02

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, ο διαπραγματευτής

Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία και τις επιπτώσεις που θα έχει στη μετέπειτα πορεία του Κυπριακού εξέφρασε ο Διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Μαυρογιάννης ανέφερε ότι από πλευράς μας έχουν γίνει πολλές γενναιόδωρες κινήσεις κατά την έκφρασή του για να προσθέσει ότι πρόκειται για κινήσεις που δεν έγιναν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Κατήγγειλε ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε υπαναχώρηση από τουρκοκυπριακής πλευράς που έθεταν εν αμφιβόλω τη λειτουργικότητα και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων του κράτους. Οπως εξήγησε ο κύριος Μαυρογιάννης, άλλο είναι η αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων σε σημαντικά ζητήματα και άλλο η χωριστική λογική. Αναφέρθηκε σε μια διαρκώς μεγενθυνόμενη προσπάθεια ερμηνείας της ισότητας στην οποία χάνονταν σημαντικά στοιχεία της λειτυουργικότητας.

Ο κύριος Μαυρογιάννης χαρακτήρισε ως ανεδαφικό το αίτημα της Τουρκίας για υιοθέτηση των τεσσάρων ελευθεριών για τους υπηκόους της στην Κύπρο. Κατήγγειλε ότι στην Ευρώπη ακούστηκαν φωνές υποστήριξης αυτού του αιτήματος. Δεν λέχθηκε επισήμως ούτε σε επίπεδο ευρωπαίων ηγέτων και αυτές οι φωνές οφείλονταν σε έλλειψη αντίληψης του διακυβεύματος είπε ο Διαπραγματευτής. Μας πανικοβάλλει το ενδεχόμενο να βρεθεί η Κύπρος εκτός κοινής Αγοράς είπε ο κύριος Μαυρογιάννης στο ΡΙΚ.

Πηγή: ΡΙΚ

Tags: