09/03/2017 13:59

Φονικό Αγ. Νάπας: Άναψε φωτιές στο δικαστήριο το Αλεξούι κατονομάζοντας Ροδοθέου και Μπένη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για το τετραπλό φονικό στην που διαπράχθηκε στις 23-6-2016 στην Αγία Νάπα.

Παρά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, Μάριου Χριστοδούλου (άλλος Μπένης) και Παναγιώτη Πεντάφκα, για την κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, με το αιτιολογικό ότι ο μάρτυρας προβαίνει σε εικασίες μέσα από την κατάθεση του στην αστυνομία, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, υιοθετώντας το επιχείρημα της κατηγορούσας αρχής η οποία υπενθύμισε πως η αστυνομία ενημέρωσε τον Μαυρομιχάλη ό,τι βρισκόταν στο στόχαστρο των δραστών και γι’ αυτό του ζητήθηκε να καταθέσει.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις υποψίες που ηγέρθηκαν για τους υπεύθυνους της δολοφονίας του Καλοψιδιώτη, Αντρέα Ροδοθέτου και Γιώργο Φένεκ, ενώ παράλληλα μίλησε για την έχθρα που όπως ισχυρίζεται υπήρξε μεταξύ του ιδίου και του πρώην φίλου του, Μπένη, ο οποίος συνελήφθηκε για την απόπειρα κατά της ζωής του το 2015.

Είπε μάλιστα ότι ο Μπένη σχετιζόταν με τους Φένεκ και Ροδοθέου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά τη σύλληψη του πρώτου για την απόπειρα φόνου εναντίον του με ρουκέτα που ρίφθηκε έξω από το σπίτι του, με το όχημα του κατηγορούμενου, Μάριου Χριστοδούλου.

Μάλιστα ανέφερε ότι η ιντερπολ είχε αποστείλει μήνυμα για την απόπειρα κατά της ζωής του, κατονομάζοντας τον κατηγορούμενο.

Την ίδια ώρα προχώρησε σε αναφορές από συνομιλίες του με τον δολοφονηθέντα, Φάνο Καλοψιδιώτη, ισχυριζόμενος ότι το θύμα του εκμηστηριεύτηκε πως γνώριζε ότι ο Παναγιώτης Πεντάφκας είπε πολλές φορές ό,τι ήθελε να τον σκοτώσει, ενώ πίστευε ότι αυτός ήταν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα και τον φόνο του πατέρα του.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Πεντάφκα αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Φάνος Καλοψιδιώτης στην Αστυνομία, φωτογραφίζοντας ανάμεσα σε άλλα τον πελάτη του ως ύποπτο για το πενταπλό φονικό. Εντούτοις η αστυνομία δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μαυρομιχάλη που αφορούσαν στη σχέση του Πεντάφκα με τους Φένεκ και Ροδοθέου.

Ως απάντηση στα όσα αναφέρθηκαν από τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, το Αλεξούι άφησε αιχμές κατά της αστυνομίας, δηλώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Καλοψιδιώτης πίστευαν ότι δεν διερευνήθηκαν επαρκώς πληροφορίες που δόθηκαν στην αστυνομία σε σχέση με το πενταπλό φονικό.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έλαβε κλήσεις από άγνωστο αριθμό, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε υπάλληλο του Φένεκ.

Πηγή: i-eidisi

Tags: