08/03/2017 10:43

Στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή το “ασυμβίβαστο” Xάσικου

Σε καταγγελία εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, σχετικά με τον νόμο περί «ασυμβίβαστου», προχώρησε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κώστα Κληρίδη και προς την αρμόδια Επιτροπή, η οποία εξετάζει ζητήματα τέτοιας φύσεως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της  εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, ο Σωκράτης Χάσικος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρία η οποία νοίκιαζε κτήριο στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και παραιτήθηκε με την υπουργοποίησή του. Παρέμεινε όμως κύριος μέτοχος με ποσοστό 60%. Το ενοικιαστήριο βρισκόταν σε ισχύ όταν ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού ο Σωκράτης Χάσικος οπότε δεν ελέγχεται για εκείνη την περίοδο όμως το 2016 προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για ανεύρεση κτηρίου και εκεί η εταιρία του Σωκράτη Χάσικου συμμετείχε κανονικά και μάλιστα κέρδισε τον διαγωνισμό καταθέτοντας τη χαμηλότερη προσφορά.

Ο ίδιος ο Υπουργός με δηλώσεις του στο Φιλελεύθερο τόνισε ότι δεν γνώριζε για την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή αλλά ούτε και για το αν εγείρεται θέμα ασυμβίβαστου. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα ακυρωθεί αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα παρά το γεγονός ότι η προσφορά που κατατέθηκε είναι η χαμηλότερη.

Πηγή: Eφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”

Tags: