28/02/2017 08:39

Μαχητικά F-35 για πρώτη φορά σε αεροπορική βάση στο Μπρίσμπεϊν

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35, προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στην Αυστραλία στη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίσημη υποδοχή τους, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αεροπορικών επιδείξεων ( Avalon Airshow) στη Βικτόρια, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το F-35 έχει βρεθεί στο επίκεντρο ευρείας κριτικής από στρατιωτικούς, αλλά και πολιτικούς κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς το πρόγραμμα ανάπτυξης του αναφερόμενου μαχητικού 5ης γενιάς, έχει επιβαρυνθεί με καθυστερήσεις, αλλά και υπερβολική αύξηση του οικονομικού κόστους, από την αρχική ανακοίνωσή του, το 2001 και μετά.
Τα μαχητικά προσγειώθηκαν σε αεροπορική βάση (Amberley Air Force Base) που βρίσκεται έξω από το Μπρίσμπεϊν, αργά χθες το βράδυ, ενώ αναμένεται ότι θα πετάξουν προς την Βικτόρια, όπου και θα πραγματοποιηθεί η αεροπορική επίδειξη, από την Παρασκευή.

Η Αυστραλία έχει δεσμευτεί για την αγορά τουλάχιστον 72 μαχητικών F-35, παρά τις αμφιβολίες για το μέλλον περαιτέρω ανάπτυξης του προγράμματος JSF, καθώς η κατασκευάστρια εταιρίας Lockheed Martin έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή το υψηλό οικονομικό κόστος ανάπτυξης του αναφερόμενου μαχητικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic