24/02/2017 11:24

Κίνητρα για στέγαση άπορων και νέων ζευγαριών προσφέρει ο Δήμος Δερύνειας

Κίνητρα με στόχο την στέγαση άπορων και νέων ζευγαριών στη Δερύνεια προσφέρει ο Δήμος.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «διαχρονικό αίτημα του ακριτικού και ημικατεχόμενου Δήμου Δερύνειας, είναι η εξασφάλιση κρατικής γης μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, για διαχωρισμό οικοπέδων για τη στέγαση φτωχών, άπορων και νέων ζευγαριών».

Προστίθεται ότι «η Δερύνεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αστυφιλίας, μετανάστευσης και εγκατάλειψης με αποτέλεσμα τη σταδιακή γήρανση του πληθυσμού της. Ένας από τους σοβαρότερους λόγος φυγής των νέων ανθρώπων, είναι η μη παραχώρηση κινήτρων για παραμονή τους στον Δήμο».

Αυτό, συνεχίζει το δελτίο Τύπου «αποδεικνύεται και από τον αριθμό των γάμων που τελέστηκαν στις εκκλησίες της Δερύνειας από το 2000 μέχρι το 2016. Συγκεκριμένα από τους 373 γάμους, μόνο 150 ζευγάρια παρέμειναν στη Δερύνεια».

Ο Δήμος Δερύνειας «αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που μαστίζει τους νέους ανθρώπους, προσφέρει επιπρόσθετα κίνητρα σε νέα ζευγάρια και σ’ όσους αγοράσουν ή κτίσουν σπίτι/διαμέρισμα στη Δερύνεια για μόνιμη εγκατάσταση, όπως η απαλλαγή από δημοτικές φορολογίες για περίοδο δύο χρόνων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic