20/02/2017 14:55

Φωνάζουν οι Οικολόγοι: Μακριά τα Wi-Fi από τα σχολεία

Κάθετα εναντίον δηλώνει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε σχέση με τη χρήση των ασυρμάτων συνδέσεων Wi-Fi στα σχολεία.

«Σωρεία επιστημονικών μελετών έχουν καταδείξει σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους στην μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές και τα δίκτυα.

Υποστηρίζουμε την ανάγκη να προστατέψουμε τα παιδιά μας, από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.», αναφέρει το Κίνημα
Αντί της χρήσης ασύρματων συσκευών και δικτύων wi-fi, το Κίνημα στην γραπτή ανακοίνωσή του υποστηρίζει τις πιο κάτω προτάσεις.

· Ούτε μία ασύρματες σύνδεση σε βρεφοκομικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία.

· Σκληρή ενσύρματη, απευθείας καλωδιακή σύνδεση σε κάθε τάξη για τους σκοπούς των μαθημάτων.

· Ενσύρματα τηλέφωνα για το προσωπικό στην προσχολική, στο νηπιαγωγείο και τα σχολεία.

· Καλωδιακή σύνδεση για το Internet και τους εκτυπωτές στα σχολεία και απενεργοποίηση στις ρυθμίσεις Wi-Fi σε όλους τους εξοπλισμούς.

· Χρήση φορητών υπολογιστών και tablets που μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο με το Internet.

· Να μην επιτρέπεται οι μαθητές να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία. Μπορούν είτε να τα αφήνουν στο σπίτι ή να τα συλλέγουν σε απενεργοποιημένη κατάσταση οι δάσκαλοι πριν το πρώτο μάθημα το πρωί.

«Αυτές είναι οι εισηγήσεις μιας διεθνούς ομάδας από ειδικούς τις οποίες ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, υποστηρίζουμε και συνυπογράφουμε.

Πρόσφατα με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να απαγορεύσει τη χρήση του Wi-Fi στα νηπιαγωγεία, όπως ήταν και η δική μας εισήγηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Κίνημα Οικολόγων

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic