08/02/2017 15:49

Ομήρου: Τουλάχιστον απαράδεκτη η σιωπή της ΕΕ για τις δυο εξωφρενικές αξιώσεις της Τουρκίας

Είναι πρόδηλον και μη επιδεχόμενο οιασδήποτε αμφισβήτησης ότι οι αξιώσεις της Τουρκίας για κήρυξη της λύσης σε πρωτογενές Δίκαιο και για απόδοση των τεσσάρων ελευθεριών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της Τουρκίας δεν είναι δυνατό να τύχουν ικανοποίησης, δεδομένης της ευθείας σύγκρουσης τους με Ευρωπαϊκές Συνθήκες και την έννομη τάξη της Ένωσης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, το θέμα αυτό αφορά κατ’ αποκλειστικότητα την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως η μέχρι τώρα σιωπή των οργάνων και των αξιωματούχων της ΕΕ είναι “τουλάχιστον απαράδεκτη”.

“Τα Ευρωπαϊκά Συλλογικά Θεσμικά Όργανα και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ως εντολοδόχοι των Συνθηκών οφείλουν να τοποθετηθούν με σαφήνεια. Να απαντήσουν στις έωλες απαιτήσεις της Τουρκίας”, σημειώνει ο τέως ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως “η ικανοποίηση των δύο αυτών εξωφρενικών αξιώσεων της Τουρκίας προσκρούει, αντιμάχεται και συγκρούεται ευθέως με ρητούς κανόνες Δικαίου της ΕΕ και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες”.

Tags: