08/02/2017 17:11

Λύκειο Παραλιμνίου έστειλε μηνύματα εναντίον του ρατσισμού

Μηνύματα εναντίον του ρατσισμού έστειλαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Παραλιμνίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο πλαίσιο του προγραμμάτος «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Το Λύκειο Παραλιμνίου ετοίμασε και παρουσίασε μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου. Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η παρουσία του πρέσβη του «Ευ Αγωνίζεσθαι» Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος συμμετείχε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση του σχολείου που φοίτησε», αναφέρεται.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου Λευτέρης Μέρτακκας, Λοϊζος Κοσμάς και Ατάντα και οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Νάπας Εμπαλό και Κώστας Μάρκου οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς τους μαθητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Κάλλη Χατζηιωσήφ, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει το Υπουργείο σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, τονίζοντας την αξία των μηνυμάτων του προγράμματος και ευχαριστώντας την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την συνεργασία».

Εκ μέρους της ΚΟΠ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ανδρέας Μωριάς, επικεφαλής της Ομοσπονδίας για υλοποίηση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι».

«Μέσω του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στη δημιουργία νέων που θα σέβονται τους αντιπάλους τους στον αθλητισμό και τους συνανθρώπους τους στη ζωή, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και ικανότητας», είπε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου, Σόλων Χαραλάμπους, εξήρε τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας στη σύγχρονη κοινωνία μέσω των αρχών και αξιών που ο αθλητισμός πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κάλεσε τους μαθητές «να είναι κοντά στον αθλητισμό με σωστή συμπεριφορά, να κάνουν βίωμα τους το τίμιο παιχνίδι και να προσπαθούν πάντα να πραγματοποιούν τα όνειρα τους, με αγάπη και πείσμα για ό,τι και αν αποφασίσουν να κάνουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic