08/02/2017 10:33

Επαναφέρει τις κάμερες στους δρόμους της Κύπρου ο Ιωνάς

Με αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα θα προχωρήσει η διαδικασία για τοποθέτηση σημαντικού αριθμού καμερών φωτοεπισήμανσης σε όλη την Κύπρο, με βασικό στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Αυτό δήλωσε στο Τρίτο ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ευχόμενος να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό στις 13 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς γιατί καθυστερεί η τοποθέτηση συστήματος φωτοεπισήμανσης ο κύριος Νικολάου εξήγησε ότι απαιτείτο η επίλυση κάποιων προβλημάτων και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνοντας ότι στο νέο σύστημα θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η αμεσότητα στην επιβολή προστίμου.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής έκαμε λόγο για εγκληματική αμέλεια, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να χρειάζονται δέκα χρόνια για την τοποθέτηση συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Ο κύριος Καπαρδής, ο οποίος ήταν επικεφαλής πανεπιστημιακής έρευνας που έγινε από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις τροχαίες παραβάσεις και τις ποινές που επιβάλλονται, είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι βούληση.

Χαρακτήρισε ωστόσο ενθαρρυντικό το γεγονός ότι βουλευτές όλων των κομμάτων συμφωνούν στη λήψη μέτρων.

Πηγή: RIKnews

Tags:
Cheap Website Traffic