30/01/2017 21:25

Πονοκέφαλος για τη Μέι η πρόσκληση σε Τραμπ για επίσκεψη – 1,3 εκατ. υπογραφές για να μην πάει

Ενα διαδικτυακό αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης έχει ήδη συγκεντρώσει 1,3 εκατομμύρια υπογραφές .

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καλέσει τον Τραμπ.

«Είναι απολύτως σωστό ο νέος πρόεδρος της χώρας που αποτελεί τον στενότερο και σημαντικότερο σύμμαχό μας να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους και αυτό στηρίζεται από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο. «Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πολιτική που έχει προκαλέσει αναταραχή και επαναλαμβάνω ότι αυτή δεν αποτελεί την προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης» στην μετανάστευση τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτικών έχει καλέσει για ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ στην βρετανική πρωτεύουσα, ανάμεσα τους βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος.

«Θα πρέπει πλέον να ανακαλέσουμε την πρόσκληση για επίσκεψη του προέδρου Τραμπ σε επίπεδο αρχηγού κράτους –μέχρι να αρθεί η απαγόρευση. Δεν πιστεύω ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου θέλουν να στρώσουμε το κόκκινο χαλί μέχρι να γίνει αυτό», τόνισε ο Καν στην εφημερίδα Evening Standard.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: