18/01/2017 09:34

Ο Τραμπ ρίχνει τις πωλήσεις των Tiffany στο Μανχάταν

Τα μέτρα ασφαλείας και οι συνεχείς διαδηλώσεις γύρω από τον Πύργο Τραμπ στην Νέα Υόρκη «χτύπησαν» τον διάσημο οίκο κοσμημάτων

Πτώση στις πωλήσεις του κατά 14% ανακοίνωσε ο οίκος κοσμημάτων Tiffany αναφορικά με το κατάστημά του στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Το «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό του καταστήματος αυτού, που είναι ίσως το πιο διάσημο του οίκου, είναι πως γειτνιάζει με τον Πύργο Τραμπ, όπου βρίσκεται το στρατηγείο του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Από την στιγμή της νίκης του Τραμπ μάλιστα κατά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, το «σκηνικό» στην περιοχή άλλαξε σημαντικά: Μπάρες ασφαλείας, κάγκελα, διαδηλωτές αλλά και αναρίθμητα συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών βρίσκονται καθημερινά στο σημείο, δυσκολεύοντας την επιχειρηματική ζωή των γειτόνων.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι η πτώση στις πωλήσεις του συγκεκριμένου καταστήματος έφτασε το 14% για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και αποδίδεται σε «μετεκλογικές διαταραχές στην κυκλοφορία».

Γενικώς πάντως, η εταιρία σημείωσε πτώση στις πωλήσεις 4%.

Η ασφάλεια του Τραμπ κοστίζει στην Νέα Υόρκη 500.000 δολάρια την ημέρα, κυρίως σε κόστος υπερωριών της αστυνομίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Tags: