16/12/2016 22:10

Ο φορολογικός παράδεισος και η Αμμόχωστος

Αύριο, η Κύπρος ολόκληρη καλείται να εκλέξει την τοπική της αυτοδιοίκηση. Τους ανθρώπους που με την αγάπη για τον τόπο τους, την αξία τους, θα διοικήσουν μια τοπική κοινωνία. Από Δημάρχους και κοινοτάρχες, μέχρι δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Στην προσπάθεια να υπερασπιστούν δικά τους συμφέροντα και ταυτόχρονα την υποψηφιότητα και τις θέσεις τους, ακούστηκαν πολλά, ακόμα και παράτολμα.

Ακούσαμε για παράδειγμα τον υποψήφιο Ανδρέα Λόρδο να ξεστομίζει ότι η εταιρεία του, με την ονομασία Galedory Investors Limited, είναι εγγεγραμμένη στο όνομά του και μάλιστα στην Κύπρο,– αντί στα BVI όπως αποκαλύψαμε – και παρέπεμψε ακροατή να ρωτήσει γι’ αυτό, το τμήμα φορολογίας.

[ot-video]

[/ot-video]

Αρχίσαμε ανάποδα, αλλά τζίφος
Πρόκειται για την απλούστερη διαδικασία στον κόσμο. Επισκεφθήκαμε την σελίδα του Εφόρου Εταιρειών και γράψαμε το όνομα της εταιρείας Galedory Investors Limited. Μάλιστα καταγράψαμε την διαδικασία για να την δουν και οι αναγνώστες μας. Και μαντέψτε. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εταιρεία αυτή στον Έφορο Εταιρειών. Συνεπώς, ο Ανδρέας Λόρδος γιατί αναφέρει άλλα των άλλων, παραπέμποντάς μας στο τμήμα φορολογίας (;), το οποίο παρεμπιπτόντως διερευνά την υπόθεση αυτή.

[ot-video]

[/ot-video]

Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στα ερωτήματα τα οποία θέσαμε επανειλημμένα στον υποψήφιο, ήταν και το εξής: Αναγνωρίζει ο Ανδρέας Λόρδος ότι η εταιρεία Galedory Investors Limited είναι δικών του συμφερόντων; Μας απάντησε θετικά και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Προσπάθησε να μας απαντήσει και στην ερώτηση «που φορολογείται η εταιρεία η εταιρεία Galedory Investors Limited;» και μας παρέπεμψε στον Έφορο Φορολογίας. Σε ποιον Έφορο Φορολογίας όμως; Των BVI; Διότι η εταιρεία εκεί είναι εγγεγραμμένη σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Εφόρου Εταιρειών. Αυτό διαφαίνεται από την εικόνα που ακολουθεί. Και η επόμενη ερώτηση, είναι αυτονόητη. Τελικά φορολογείται; Και που;

Εν κατακλείδι, στην επισήμανση του Αλέξη Γαλάνου στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, όταν απάντησε σε τοποθετήσεις του Ανδρέα Λόρδου, λέγοντάς του πως «είναι καλύτερα να κοιτάξουμε θέματα φοροδιαφυγής», έμεινε αναπάντητη.

Ακολουθεί το απόσπασμα.
[ot-video]

[/ot-video]

Tags:
Cheap Website Traffic