25/11/2016 07:50

Οι πωλήσεις των iPhone θα πέφτουν για δέκα χρόνια μετα την 10η επέτειο

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, το μέλλον του iPhone μετά την 10η επέτειο του, δεν διαγράφεται πολύ λαμπρό. Ο Andrew Uerkwitz, αναλυτής της Oppenheimer, αναμένει ότι τον επόμενο χρόνο οι πωλήσεις των iPhone θα κορυφωθούν για μια τελευταία φορά, κυρίως λόγο της επετείου, αλλά τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις θα μειωθούν.

Σύμφωνα με τον Uerkwitz, έναν χρόνο μετά την μεγάλη επέτειο του iPhone, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να απομακρύνονται από τις υψηλές τιμές, με τις οποίες κοστολογεί τα τελευταία χρόνια η Apple τις συσκευές της. Επιπλέον, η έλλειψη νέων hardware features και το μικρότερο χάσμα στις επιδόσεις σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες, θα κάνει πολύ δύσκολο στην Apple να δικαιολογήσει την υψηλή κοστολόγηση.

«Το ρίσκο για την Apple, δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο. Πιστεύουμε ότι η Apple είναι στην αρχή μιας δεκαετούς δυσπραγίας», αναφέρει ο Uerkwitz. Ένας άλλος αναλυτής, ο James Cakmak από την Monness Crespi Hardt αναφέρει, «Η Apple δεν θα περάσει εύκολα για λίγο καιρό, αν όχι για πάντα».

Μια άλλη τάση που θα μπορούσε να κλέψει το momentum από τις πωλήσεις της Apple , είναι η αγορά των μεταχειρισμένων συσκευών. Σύμφωνα με την IDC, από το 2015 έως το 2020 η αγορά των μεταχειρισμένων smartphone θα έχει τριπλασιαστεί. Η ίδια η Apple, αυτό τον μήνα άρχισε να πουλάει refurbished smartphones στον online store της, με τις τιμές να είναι μικρότερες κατά 100 δολάρια.

Πηγή: techblog.gr

Tags:
Cheap Website Traffic