23/11/2016 17:01

Στη Χάγη της Ολλανδίας θα παρουσιαστεί το κολοκάσι Σωτήρας σε κυπριακό δείπνο με διάφορες συνταγές

Στο Πανεπιστήμιο Ξενοδοχειακών σπουδών της Χάγης (Hotel School the Hague), στην Ολλανδία θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο το κολοκάσι Σωτήρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στις 13 Ιανουαρίου 2017 καθηγητές, φοιτητές και άλλοι καλεσμένοι θα παρευρεθούν στο κυπριακό δείπνο που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο και θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εναλλακτικές συνταγές, μερικές από τις οποίες παρουσιάστηκαν κατά τις δύο Βραδιές Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τις οποίες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Σωτήρας».

Προστίθεται ότι «το δείπνο θα αποτελείται από γκουρμέ και εναλλακτικές συνταγές με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αντώνη Αττούνη. Παράλληλα φοιτητές του Πανεπιστημίου θα μυηθούν στην κυπριακή κουζίνα σε μία ειδική παρουσίαση που θα γίνει την προηγούμενη μέρα».

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι «ο Δήμος Σωτήρας και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ολλανδία και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Innovative Hospitality Education και του Executive Chef των Sunrise Hotels Αντώνη Αττούνη, ο οποίος δημιουργεί συνεχώς νέες συνταγές με βάση το κολοκάσι Σωτήρας την οποία υλοποιεί ο Δήμος Σωτήρας».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι «τα Προϊόντα Κολοκάσι Σωτήρας και Kολοκάσι-πούλλες Σωτήρας έχουν πιστοποιηθεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πιστοποίηση του κολακασιού ήταν μόνο το αρχικό βήμα προς την κατεύθυνση της προβολής και προώθησης του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την ομάδα των παραγωγών, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για δυναμική προώθηση του Κολοκασιού σε άλλες χώρες, οι οποίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να εντάξουν το Κολοκάσι Σωτήρας στις γαστρονομικές επιλογές των εστιατορίων τους. Ήδη σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει από γνωστά και διακεκριμένα εστιατόρια στην Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη εντάξει το προϊόν στα εδεσματολόγιά τους, ενώ παράλληλα μελετάται και η συμμετοχή σε τουριστική έκθεση της Ελλάδας τον ερχόμενο χειμώνα».

Tags: