14/11/2016 19:43

Έκθεση φωτογραφίας για την Αμμόχωστο εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Α. Γαλανός στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στην Αμμόχωστο εγκαινίασε στο φουαγιέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός συνοδεία του Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Αντώνη Μανδρίτη.

Ο κ. Γαλανός, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου, αποτελούμενης από τους Γιάννο Πιερή και Κώστα Χατζηκάκου, πραγματοποίησε επίσης σειρά επαφών στη συμπρωτεύουσα. Συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας -Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Κυριζόγλου Λάζαρο καθώς και με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Γαλανός επισήμανε την ανάγκη επιστροφής της πόλης τονίζοντας ότι για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, «μια πόλη φάντασμα στην Ευρώπη, η οποία κυριολεκτικά καταστρέφεται από τα στρατεύματα κατοχής, είναι ένα μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί μια μεγάλη πίεση προς την Τουρκία».

Η κ. Κόλλια – Τσαρουχά σημείωσε, κατά τη συνάντηση, ότι η «Αμμόχωστος είναι ακόμη μια ζωντανή απόδειξη του τουρκικού επεκτατισμού και των συνεπειών του» και συμπλήρωσε ότι «παραμένουμε σταθερά και αδελφικά δίπλα στους Κυπρίους και εκπέμπουμε ισχυρό μήνυμα: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό χωρίς την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων». Η κ. Πατουλίδου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Γαλανό και την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, τόνισε, από την πλευρά της, την ανάγκη να βρεθεί μια λύση η οποία θα εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού και ειδικά για την Αμμόχωστο ανέφερε ότι είναι «από τις ιστορικότερες και ενδοξότερες πόλεις της ΕΕ, αλλά χωρίς κατοίκους και χωρίς ζωή» προσθέτοντας ότι είναι «ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι Αμμοχωστιανοί αλλά και όλοι οι κατεχόμενοι δήμοι, η Ακανθού, ο Καραβάς, η Κυθρέα, η Λάπηθος, το Λευκόνοικο, η Λύση και η Μόρφου, είναι ενωμένοι διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic