14/11/2016 12:39

Αναβρασμός ανάμεσα στους συμβασιούχους οπλίτες-Τι συμβαίνει με τις υπηρεσίες τους;

Αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους συμβασιούχους οπλίτες οι οποίοι μετά την τελετή διαβεβαίωσης της περασμένης Παρασκευής πήραν τα φύλλα πορείας τους και παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στις μονάδες τους. Δεν έχει όμως ξεκαθαριστεί το τι θα συμβεί τελικά με τις υπηρεσίες τις οποίες θα εκτελούν οι συμβασιούχοι οπλίτες.

Ενώ ο Υπ. Άμυνας ήταν καθησυχαστικός την Παρασκευή ως προς το ζήτημα, οι ίδιοι οι ΣΥΟΠ έχουν εντελώς διαφορετική ενημέρωση στις μονάδες όπου παρουσιάστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι Συμβασιούχοι Οπλίτες αναφέρει ότι ο αριθμός των υπηρεσιών που θα κληθούν να υπηρετήσουν κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και οκτώ.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται όμως είναι το  τι θα συμβεί σε περίπτωση που πρέπει να εκτελούν οκτώ υπηρεσίες κι αν θα δικαιούνται ανάπαυση την επόμενη ημέρα. Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης την περασμένη Παρασκευή κατά την ορκωμοσία εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι οι οπλίτες θα δικαιούνται ανάπαυση αν βέβαια δεν υπάρχει κάποια άσκηση ή επιφυλακή.

Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο με τους συμβασιούχους οπλίτες να δυσφορούυν με την κατάσταση και να αναφέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν οι οπλίτες που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στα στρατόπεδα μέσω των ομάδων που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook. Υπάρχουν ήδη αναφορές από το Τσέρι, το 211 στη Λευκωσία και τη Σωτήρα ότι στις μονάδες δεν έχει φθάσει επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΑΜ και ότι οι οπλίτες θα πρέπει να καλύπτουν οκτώ υπηρεσίες χωρίς οποιαδήποτε απαλλαγή.

Tags: