10/11/2016 13:41

Αθήνα: Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής οι κάμερες της γαλλικής πρεσβείας

Στις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή έχει επικεντρωθεί προσοχή των αξιωματικών της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να εντοπίσουν αν έχουν καταγραφεί οι δράστες της επίθεσης με, αμυντικού τύπου, χειροβομβίδα κατά της γαλλικής πρεσβείας τα ξημερώματα σήμερα.

Οι έρευνες που έγιναν επί τόπου έχουν ολοκληρωθεί και έχει συλλεχθεί όποιο στοιχείο υπήρχε ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που εντοπίστηκε αργότερα στην περιοχή των Εξαρχείων και φέρεται να είναι αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες κατά την επίθεση.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό ο αστυνομικός φρουρός της γαλλικής πρεσβείας ο οποίος νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι σχέσεις Γαλλίας – Ελλάδας και διαβεβαιώνοντας ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσει τους δράστες.
Την καταδίκη τους με ανακοινώσεις εξέφρασαν με ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, που επισημαίνει επιπλέον ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για περισσότερη καταστολή.
Την καταδίκη του και την ανησυχία του εξέφρασε με δύο αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο twitter και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Γάλλος Πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στη γαλλική πρεσβεία, σημειώνει ότι βρίσκεται «σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων» αλλά και ότι η «αντίδραση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση και διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό».  Καλεί τους Γάλλους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και επαγρύπνηση.

Πηγή: KYΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic