20/10/2016 19:49

Ο Ντίλαν έδωσε επιτέλους σημάδι τι θα κάνει με το Νόμπελ

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών, ότι το εφετινό βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας απονέμενται σοτν Μπομπ Ντίλαν, και μετά από την απόλυτη σιγή του νικητή, ο κορυφαίος αμερικανός καλλιτέχνης έδωσε ένα στίγμα ότι έμαθε τα νέα.

Οπως αποκάλυψε η Σουηδκή εφημερίδα Aftonbladet, ο Ντίλαν αναγνωρίζει εμμέσως την τιμή του του έγινε, καθώς στον επίσημο ιστότοπό για την προώθηση ενός βιβλίου με στίχους του, αναφέρεται η φράση «Κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας». Βέβαια η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν ανήκει όυτε ελέγχεται απ’ ευθείας από τον ντίλαν, αλλά από την δισκογραφική εταιρία Sony Music. Οι αισιόδοξοι πάντως θέλουν να πιστεύουν ότι ο καλλιτέχνης έχει δόσει την συναίνεσή του γι’ αυτήν την αναφορά.

upl5808e82659d9b

Στην προτελευταία δημόσια εμφάνιση του στο Λας Βέγκας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας ο Ντίλαν δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο βραβείο. Την Παρασκευή συμμετείχε στο Desert Trip Festival στο Ίντιο, στην κοιλάδα Coachella στην Καλιφόρνια εκεί όπου πραγματοποιείται και το πιο διάσημο ετήσιο φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στις ΗΠΑ, “Coachella Valley Music and Arts Annual Festival”.

Οι Μικ Τζάκερ και Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones, οι οποίοι επίσης εμφανίστηκαν στο Desert Trip Festival του έπλεξαν το εγκώμιο, αλλά ο Μπομπ Ντίλαν δεν έκανε καμία αναφορά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπομπ Ντίλαν για την εκπληκτική ερμηνεία. Δεν έχουμε μοιραστεί τη σκηνή ποτέ ξανά με κάτοχο βραβείου Νόμπελ. Ο Μπομπ είναι σαν τον δικό μας Ουόλτ Ουίτμαν» είπε ο Μικ Τζάγκερ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που του άξιζε περισσότερο» πρόσθεσε ο Κιθ Ρίτσαρντς.

Αναπάντητες κλήσεις: Στοκχόλμη καλεί Ντίλαν

Η Σάρα Ντάνιους, γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ είπε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Ντίλαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μουσικός αγνοεί μεγάλες τελετές βράβευσης τα τελευταία χρόνια.

Το 2000 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού με το Things Have Changed στην ταινία Wonder Boys. Δεν παρέστη στην τελετή απονομής, αλλά παρέλαβε το βραβείο μέσω video link από την Αυστραλία.

Το 2010 προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για να παραλάβει το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών, αλλά δεν εμφανίστηκε.

«Προς το παρόν δεν κάνουμε κάτι άλλο. Του τηλεφώνησα και έστειλα email στο στενότερο συνεργάτη του και έλαβα πολύ φιλική απάντηση. Προς το παρόν αυτό είναι σίγουρα αρκετό» ανέφερε η Σάρα Ντάνιους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Express.

Ο Μπομπ Ντίλαν βραβεύθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας επειδή «έχει δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στην σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση».

Ο γεννημένος το 1941 Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός και τραγουδιστής με επιτυχημένη καριέρα δεκαετιών έχει επηρεάσει όσοι λίγοι τη σύγχρονη μουσική και σκέψη. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να εμπνέουν οι μεγάλες επιτυχίες του της δεκαετίας του ’60 όπως το “The Times They are A-Changin” και “Blowin’ in the Wind”.Οι νομπελίστες καλούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον βασιλιά της Σουηδίας και να εκφωνήσουν ομιλία.

Πηγή: TheToc.gr

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic