18/10/2016 12:27

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια εκθέσεων φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Abu Dhabi

Πραγματοποιήθηκαν, στις 16 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια των εκθέσεων φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με θέμα την Πολυθρησκευτική Κύπρο και την Παγκόσμια Κληρονομιά της Κύπρου, στον χώρο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Abu Dhabi. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τέλεσε ο Πρέσβης της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Βασίλης Πολεμίτης.

Παρουσιάζοντας τον Πρέσβη της Κύπρου, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Abu Dhabi δρ Fouache χαιρέτισε τη πρωτοβουλία της Πρεσβείας και υπογράμμισε την πλούσια πολιτιστική ιστορία της Κύπρου όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, καθώς επίσης και τη χαρά που του δίδει η ευκαιρία να τη φιλοξενήσει στο εγνωσμένου κύρους ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που ως γνωστό, ηγείται στον τομέα του πολιτισμού και των επιστημών.

Κατά τον σύντομο εισαγωγικό του χαιρετισμό, ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της Κύπρου, όπως αυτός καταγράφεται καθ’ όλη τη μακραίωνη ιστορία της, καθώς και στην κουλτούρα αποδοχής και ανεκτικότητας που συνθέτουν το σύνολο του πολιτισμού της Κύπρου και της ομοιότητας που παρουσιάζεται μεταξύ της Κύπρου και των ΗΑΕ στον τομέα αυτό στις μέρες μας, όπου άνθρωποι ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής και θρησκείας συνυπάρχουν ειρηνικά.

Στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης και τη δεξίωση που ακολούθησε παρευρέθηκε σημαντικός αριθμός ξένων και ντόπιων πρέσβεων, διπλωματών, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, καθώς και σημαντικός αριθμός Κυπρίων και Ελλαδιτών που ζουν και εργάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα που πραγματοποιεί επίσημα η Πρεσβεία της Κύπρου στο Abu Dhabi. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Tags: