23/09/2016 13:00

Υπουργός Μεταφορών: Δωρεάν wi-fi σε δημόσιες υπηρεσίες σε 3-4 μήνες

Δωρεάν ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο (wi-fi) θα προσφέρεται σε τρεις με τέσσερις μήνες στους χώρους όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό, σε όλες τις επαρχίες, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και `Εργων Μάριος Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως υπήρξε υπογραφή συμβολαίου μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και `Εργων και ενός ιδιωτικού οργανισμού, ώστε να υπάρχει παροχή δωρεάν wi-fi σε χώρους όπου προσφέρονται δημόσιες υπηρεσίες στο κοινό.

“Με πρωτοβουλία του Υπουργείου έχουμε προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίου ώστε να υπάρξει δωρεάν wi-fi σε δημόσια κτίρια, σε χώρους που πηγαίνει και περιμένει το κοινό. Αυτό είναι μέρος της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου μας για να προωθήσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες, για να προωθήσουμε τη συνδεσιμότητα και αυξάνει τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το κράτος”, είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως η υλοποίηση του έργου αρχίζει άμεσα και αυτό θα τεθεί σε λειτουργία σε τρεις – τέσσερις μήνες. “`Εχει γίνει μια αξιολόγηση όλων των δημοσίων χώρων από μια ειδική ομάδα και αυτή η ομάδα έχει επιλέξει τους χώρους στους οποίους θα παραχωρηθεί το wi-fi με διάφορα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η επισκεψιμότητα”, ανέφερε.

Αν σε ένα χώρο πηγαίνει ένα άτομο την ημέρα δεν θα μπει wi-fi, είπε, σημειώνοντας πως αν πηγαίνουν πάρα πολλά άτομα θα μπει wi-fi, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο δωρεάν.

Κληθείς να αναφέρει ποίοι μπορεί να είναι τέτοιοι χώροι εκτός από τα νοσοκομεία και τα ΚΕΠ, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους και στο τμήμα οδικών μεταφορών.

Το κόστος εξοπλισμού για το έργο ανέρχεται στα 75 χιλιάδες ευρώ και κάθε χρόνο θα καταβάλλονται τέλη για το wi-fi.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic