09/08/2016 11:59

Γιατί η αναβολή αφύπνισης είναι στα 9 λεπτά σε όλες τις έξυπνες συσκευές;

Η αφύπνιση του κινητού πλέον έχει γίνει το επίσημο ξυπνητήρι μας, παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές, που δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε με την πρώτη από το κρεβάτι πατώντας την αναβολή πολλές και πολλές φορές… Η αιώνια απορία όλων είναι πως ορίζεται η αναβολή στην αφύπνιση του κινητού;

Αν παρατηρήσει κανείς, σε όλα τα smartphones η αναβολή αφύπνισης είναι σταθερά στα 9 λεπτά. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντησει το δίκτυο i100 του Independent δίνοντάς μας ιστορικά στοιχεία. Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησαν, η συγκεκριμένη επιλογή έγινε την δεκαετία του 1950 και είχε καθαρά πρακτικό χαρακτήρα. Μπορεί οι επιστήμονες να ισχυρίζονται πως είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιούμε την αναβολή αφύπνισης και να σηκωνόμαστε αμέσως, οι τεχνικοί υποστήριξαν πως τα 9 λεπτά είναι ένα καλό χρονικό πλαίσιο ώστε να ξεκουραστούμε και να σηκωθούμε πιο εύκολα από το κρεβάτι.

Σύμφωνα με τον Independent, όταν την δεκαετία του 1950 οι ωρολογοποιοί πρόσθεσαν για πρώτη φορά τον μηχανισμό της αναβολής στα ρολόγια, διαπίστωσαν ότι για να χωρέσει ο μηχανισμός δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 9,5 λεπτά.

Πηγή: e-radio.gr

Tags: