02/08/2016 17:34

Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου, που θα λειτουργήσει και του χρόνου

Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο προσφέρθηκε φέτος για πρώτη χρονιά και σε αυτό συμμετείχαν περί τους 100 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, από όλες τις πόλεις της Κύπρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν για μια εβδομάδα φοιτητές, να παρακολουθήσουν μαθήματα στο τομέα σπουδών που τους ενδιαφέρει και να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τους καθηγητές και τους φοιτητές του.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι “ο πρύτανης, Καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος και χαρούμενος που οι μαθητές είδαν από κοντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο οποίο ίσως επιστρέψουν αργότερα ως νεοεισερχόμενοι φοιτητές”.

Πρόσθεσε ότι “στόχος μας είναι να δίνουμε στους νέους της Κύπρου όσο πιο πολλές ευκαιρίες γίνεται για να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να διαπρέψουν”.

Καταλήγοντας ο πρύτανης είπε ότι “αυτός ο στόχος, δεν περιορίζεται μόνο στους φοιτητές μας αλλά και στους μαθητές του Λυκείου τους οποίους επιδιώκουμε να βοηθήσουμε ώστε να διακρίνουν την κλίση τους και να επιβεβαιώσουν ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τις μελλοντικές σπουδές τους, αλλά και τη μελλοντική τους εργασιακή απασχόληση”.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν το Πανεπιστήμιο Κύπρο και δήλωσαν ότι θα τους μείνει αξέχαστη η εμπειρία την οποία αποκόμισαν καθώς και οι πολλές γνώσεις αλλά και οι φίλοι που απέκτησαν με τους οποίους έχουν κοινά ενδιαφέροντα .

Το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου θα προσφερθεί και το επόμενο καλοκαίρι με ακόμη περισσότερες θεματικές ενότητες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μαθητές Λυκείου, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν και να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Πληροφόρησης “Βιβλιοθήκη Στέλιος Ιωάννου”.

Tags: