28/07/2016 12:15

Αγέλη σκύλων προκαλεί αναστάτωση, μελετούν ενέργειες δήμοι της μείζονος Λευκωσίας

Δράση αναλαμβάνουν δήμοι της μείζονος Λευκωσίας με στόχο να περιμαζέψουν αγέλη σκύλων που περιφέρεται στις δημαρχούμενες περιοχές προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σε σημερινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Λευκωσίας, Έγκωμης, Στροβόλου και Αγίου Δομετίου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και η Αστυνομία, αποφασίστηκε να συσταθεί μια ομάδα με εκπροσώπους τους, που θα ετοιμάσει σχετικό σχέδιο δράσης.

«Συζητήσαμε πώς μπορούμε να μαζέψουμε αυτά τα σκυλιά και να τα μεταφέρουμε σε ασφαλή χώρο και να τα περιθάλψουμε αν χρειαστεί» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για περίπου δέκα σκυλιά, που προκαλούν ανησυχία στον κόσμο.

Όπως ανέφερε, οι δήμοι μαζεύουν αδέσποτα σκυλιά κάθε μέρα, όμως σε αυτή την περίπτωση επειδή είναι πολλά, είναι δύσκολο ένας δήμος να ενεργήσει από μόνος του.

«Όλοι οι φορείς υπέδειξαν από ένα εκπρόσωπό τους και θα συσταθεί μια ομάδα που θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα για να καταλήξει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις με ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα τεθεί ενώπιον μας για να το υιοθετήσουμε» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρατευθούν ιδιώτες κτηνίατροι οι οποίοι θα συμβουλεύσουν τους δήμους. Πιθανόν, επίσης, να χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία για το θέμα με τα Ηνωμένα Έθνη αφού τα σκυλιά έρχονται από τη νεκρή ζώνη, αλλά και να συμβουλέψει τους δήμους η Αστυνομία για το πώς θα αποκλειστεί μια περιοχή που είναι κατοικημένη εάν θεαθούν εκεί.

Tags: