14/07/2016 16:46

Δικαστήριο, φόνος Καλοψιδιώτη: Η Σοφία δεν μπορούσε να σταθεί όρθια…

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου, παραπέμφθηκαν σήμερα έξι πρόσωπα, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες, που κατηγορούνται για 26 συνολικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργεια μετά τη διάπραξη.

Οι δικηγόροι των τεσσάρων υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο γυναικών αγόρευσαν με στόχο να αφεθούν ελεύθερες.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της 30χρονης Σοφίας Γρηγορίου ζήτησε όπως η πελάτισσα του αφεθεί ελεύθερη με αυστηρούς όρους και μεγάλη εγγύηση, δηλαδή να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσει στην Αστυνομία όλα τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, περιλαμβανομένης και της άδειας οδηγού, και να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία.

Πρόσθεσε ότι η πελάτισσα του υπέστη ψυχικό κλονισμό από την πίεση που της ασκήθηκε, ότι χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης, ότι δημιουργήθηκε ανεπανόρθωτη ζημιά στη ψυχική της υγεία και ότι οι συνθήκες κράτησης της επιβάρυναν την ψυχική της κατάσταση. Ανέφερε ακόμα ότι καθ όλη τη διάρκεια της κράτησης της, η Γρηγορίου μεταφέρθηκε σε τρία διαφορετικά κρατητήρια, ότι υπάρχει τεράστια αμφιβολία εάν ήξερε την ανάμειξη του καθενός κατηγορουμένου στην υπόθεση

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ η Σοφία Γρηγορίου δεν μπορούσε να σταθεί όρθια για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και της δόθηκε η άδεια να καθίσει.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής είπε ότι τα κρατητήρια της Αστυνομίας στα οποία κρατείτο η 30χρονη διέπονταν από συγκεκριμένους όρους και βάσει οδηγιών του Αρχηγού της Δύναμης. Ανέφερε ακόμα ότι για το πρώτο κρατητήριο είχε εκφραστεί παράπονο για κακές συνθήκες κράτησης κάτι που όπως είπε, δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα που έγινε. Στον δεύτερο κρατητήριο που μεταφέρθηκε η 30χρονη δεν λειτουργούσε το σύστημα κλιματισμού και έτσι οδηγήθηκε σε τρίτο κρατητήριο, όπου λειτουργούσε το κλιματιστικό.

Αγορεύοντας για να αφεθεί ελεύθερη και η δική του πελάτισσα, δηλαδή η Σωτήρα Νεοφύτου, ο συνήγορος υπεράσπισης της υιοθέτησε τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της Σοφίας Γρηγορίου. Ζήτησε επίσης όπως η πελάτισσα του αφεθεί ελεύθερη καταθέτοντας εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, παραδίδοντας όλα τα ταξιδιωτικά της έγγραφα στην Αστυνομία και να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου παρέπεμψε τους 6 κατηγορούμενους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Επίσης επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφαση του στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για να παραμείνουν οι έξι κατηγορούμενοι υπό κράτηση μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 10 το πρωί.

Οι έξι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου με συνοδεία ισχυρή αστυνομική δύναμη που αποτελείτο από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα, άνδρες της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας.

Η αίθουσα εντός της οποίας διεξήχθη η διαδικασία ερευνήθηκε από την Αστυνομία και κλειδώθηκε, ενώ όλοι οι εισερχόμενοι στην αίθουσα, περιλαμβανομένων των δημοσιογράφων, πέρασαν από αστυνομικό έλεγχο.

Tags:
Cheap Website Traffic