12/07/2016 15:06

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών με τον Ιρανό Πρέσβη

Οι εμπορικές σχέσεις Κύπρου – Ιράν, το Κυπριακό και οι περιφερειακές σχέσεις, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη του Ιράν στη Λευκωσία Reza Zabib, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας, αναφερόμενος στις πολύ καλές σχέσεις της Κύπρου με το Ιράν και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, σημείωσε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως γέφυρα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Τόνισε δε ότι ενδεχόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος θα συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ευχαρίστησε, εξάλλου, το Ιράν για την τήρηση στάσης αρχών στο Κυπριακό.

Ο Ιρανός Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση της χώρας του σχετικά με την υπόθεση της Κύπρου, σημειώνοντας ότι μια επανενωμένη Κύπρος θα λειτουργήσει ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας για όλη την περιοχή.

Ακολούθως, αντηλλάγησαν απόψεις για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις προοπτικές ενίσχυσής τους. Εκφράστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου-Ιράν.

Tags:
Cheap Website Traffic